Proefpakket C februari/ maart '22 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket C februari/ maart '22

pakket_c.jpg

inhoud:  6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Moldavië is een klein land, ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. Altijd een speelbal en onderhandelingsobject tussen grotere naties. In 1812 werd het Russisch; na de revolutie kreeg het land de status van Sovjetrepubliek. Pas in 1991, na het uiteenvallen van de Sovjetunie   werd Moldavië zelfstandig -uiteraard wel met de giftige erfenis van een halve eeuw bureaucratie, collectivisatie en corruptie. Maar….er kwam ook ruimte voor durf, privé-initiatieven en ondernemerszin.  Wijndeskundigen wereldwijd zagen het natuurlijk potentieel van het land.

71,70
59,20

Producten in proefpakket

7 COLINE Saperavi & Malbec VINARIA DIN VALE
9,95
7,70
48+ 7,47
144+ 6,87
Rode wijn
Bugeac Steppe 2019

De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil en vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale

DOMENILLE DAVIDESCU Rara Neagra en Saperavi
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2018

Perfect huwelijk tussen Rara Neagra en de Saperavi druif, de 2 iconische druivensoorten van Moldavië. Magnifique afwisseling van fluweelzachte smaak elementen, waarbij de tonen van kersen, bramen en cassis met hints naar rode peper, leer en aardse bosbodem gedoceerd aanwezig zijn. De mond strelende tannines zijn dusdanig uitdagend dat er geen ontkomen aan is. Smaakpapillen raken er een beetje van uit hun doen, zo grandioos!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold

DOMENILLE DAVIDESCU Feteasca Neagra en Malbec
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
Zuid-Moldavie 2017

Feteasca Neagra en Malbec. Intense, zeer donkere kleur. Aroma's variëren van gestoofd rood fruit van pruimen en kersen, vanille en wat specerijen. Spicy en intens. Verrassend en veel persoonlijkheid. Subtiele tinten van bramen, zwarte bessen en viooltjes wisselen zich af. Verfijnd, terwijl de textuur van bramen en zwarte bessen zijdezacht aanwezig is. Een opvallende verschijning, uit een nauwelijks bekend wijnland, een ster!

Grand international Mondus Vini Wine Award Silver