Proefpakket C december '21 / januari '22 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket C december '21 / januari '22

pakket_c.jpg

inhoud:  6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Het leven is zo slechts nog niet. Oxalá, zeggen de Portugezen . Wat moet gebeuren, moet gebeuren. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Daar op de zuidelijke flanken van de Dourovallei, liggen ze nog steeds bij elkaar: de wijngaarden van Quinta  Monte Bravo. Met mensen die met veel zorg en volgens ambachtelijke tradities RESERVA- wijnen maken. Zes  maanden opgevoed in eiken vaten (-70 % nieuw Frans eiken  en 30 % second-use casks)  en gerijpt tot onberispelijke kwaliteit. Al vijf generaties lang zetten zij hun traditie voort.

73,70
61,70

Producten in proefpakket

QUINTA DOS CURRAIS RESERVA
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
DOC beira interior 2015

Absolute top compositie met maar liefst 80 % Touriga Nacional geholpen door 15 % Aragones en 5 % Castelão. Weelderige, zachte tannines worden gedomineerd door de typische ceder touch die zo kenmerkend is voor een top Cuvée. Zeldzaam in zijn klasse en daarom is hij al meerdere malen naar voren gekomen in de top 50 van beste Portugese wijnen! Kortom, zeer de moeite waard en van zeer hoge komaf. De opvoeding op nieuw Frans eiken -12 maanden !- is vanzelfsprekend en dat is te proeven !! Superbe...

EXCENTRIC RUBIN Medi Valley
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
thracian Valley 2017

Dikke dichte wijn met een krachtig en stoer karakter. Voor velen een wijn waarbij mes en vork snel noodzakelijk worden geacht... Echter persoonlijk een van de mijn favorieten waar ik ook zo van kan genieten, veel concentratie, mooie dosering van het houtgebruik (12 maanden Frans eiken) en een verrassend en onderscheidend karakter waarbij fruit en kruiden elkaar speels blijven afwisselen. Elke slok weer een verrassing!!!!

QUINTA DO MONTE BRAVO RESERVA
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
DOP Douro 2017

Single winery gelegen aan de Rio Torto, een zijrivier van de Douro. Francisco Dona-Botto Roodrigues samenwerkingsverband met de top-oenoloog Jean-Hugues Gros werpt z'n vruchten af. De overtreffende trap in leeftijd van de wijnstok - 60 jaar !- staat garant voor perfectie! Geoogst vroeg in de morgen, om aroma en geurstoffen in optimale conditie te houden. De voorname houtopvoeding op 70 % nieuw Frans eiken accentueert de klasse. Verrukkelijk zwart fruit, donkere kersen, beetje cacao maar ook zachte rijpe tannines, zoete ceder enz..