Proefpakket C april / mei '23 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket C april / mei '23

proefpakket_c.jpg

inhoud:  6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

88,88
71,78

Producten in proefpakket

BOURGUEIL Les Brochoires
10,50
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
AOP Bourgueil (Touraine - Loire) 2019

Atypisch maar dan wel met een dusdanig interessant karakter dat hij tijdens ‘,International Challenge' een gouden plak in de wacht sleepte. Hints van fruit, bramen, bosbessen met zachte tannines en veel fraîcheur. Duidelijk kan men proeven dat hij is geoogst van de iets lichtere bodem. Hij komt tegemoet 'in alles', met een verrassend sappig opstootje. Gestructureerd ! Verleidelijke aroma's zorgen tenslotte voor een uitstekende finale. De wijn is soepel, fris, fruitig en heeft geen eikenhoutaroma's

TSCHUPPEN Spatburgunder ZIEREISEN
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
Landwein Baden 2019

Eigengereid is de wijnmaker van Weingut Ziereissen zonder twijfel. Immers een Pinot Noir die eigenlijk van een einzellage afkomstig is en dan toch als landwein op de markt komt is eigenaardig! Voor de etiket drinkers dus wellicht een teleurstelling, maar degene die de wijn durven te ontkurken zullen aangenaam verrast worden door de traditionele kwaliteit. Een Pinot Noir (Spätburgunder) waar de basis zo natuurzuiver mogelijk is gehouden, de druiven worden met de hand geplukt en voor de gisting worden de in de wijngaard aanwezige (druifeigen) gisten gebruikt.

PINOT NOIR ZIEREISEN
15,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Rode wijn
Landwein Baden 2022

Pinot Noir is een veeleisende druif en komt eigenlijk alleen tot z'n recht als de wijnmaker zijn vak verstaat en hij de oogstopbrengsten beperkt houdt. Een echte Pinot Noir liefhebber en 'vakidioot' herken je dus voornamelijk aan zijn instapwijn. Als z'on wijn je al in extase weet te brengen dan weet je dat op iets bijzonders bent gestuit! Afkomstig van Jurakalk en Lössbodem en gerijpt voor 10 maanden op grote eiken vaten is dit mede de basis voor een bijzondere kennismaking met Ziereisen. De Bourgogne achtige kenmerken zijn opvallend, verfijnd en mooi gestructureerd.