Proefpakket B oktober / november '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket B oktober / november '21

pakket_b.jpg

inhoud: 2 flessen witte wijn 4 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Vogels beschermen de uitstekend gesitueerde wijngaard op de heuvels van ‘Petro Vaselo’ tegen schadelijke insecten. En gelooft u mij maar: in dit nauwelijks bekende wijngebied maakt men onder leiding van een gepassioneerde Italiaanse eigenaar rode en witte natuurzuivere wijnen van een superieure kwaliteit. Met bewuste overgave aan de natuurwetten, geïnspireerd door de filosofie van Rudolf Steiner.  Ervaren wijndeskundigen als Marco Feltrin en Nello Del Tio brengen deze ideeën in praktijk: zij vertrouwen op kosmische krachten bij het maken van hun Biologisch Dynamische wijnen. En zij maken loepzuivere, integere wijnen die ook “lekker”mogen zijn, met diepe smaken..

64,30
53,30

Producten in proefpakket

ROSU DE PETRO VASELO
10,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
Rode wijn
Recas 2017

Full flavoured red wine of outstanding character. Dat kun je wel zeggen van deze fluweelzachte Cabernet Sauvignon. De uitgebalanceerde tannines doen eerder denken aan een Merlot van top niveau. Menig wijnkenner wordt door deze wijn op het verkeerde been gezet. Echt een buitenbeentje. Wellicht veroorzaakt door de uitzonderlijke ondergrond met sporen van ijzer, klei, leisteen... Het gevolg: boordevol uitgesproken aromatische verassingen. Kers, bes en vanille strelen subtiel het gehemelte.

ALB DE PETRO VASELO
10,25
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Recas 2020

Verkwikkend, springlevend en verrassend, samengesmolten tot een betoverende witte droge wijn. Superlatieven komen boven wanneer men hem in de mond neemt en proeft. Maar hoe is het toch mogelijk dat zo'n verkwikkende en niets vermoedende Italian Riesling niet eerder in het huwelijksbootje is gestapt met de Chardonnay. Weelderig is hij in z'n smaak variatie, geelgroen z'n kleur, en intense aroma's van o.a. perzik wisselen zich af met appel mango en ananas..

NEGRU DE PETRO VASELO
10,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
Recas 2020

Intens dieprode kleur. De combinatie 85% Feteasca Negra + 15% Cabernet Sauvignon is zonder meer een perfecte samensmelting. De speelse tonen van zwart fruit en de opmerkelijke lichtkruidige afdronk laten je smaakpupillen niet onberoerd. De piepjonge Italiaanse wijnbouwer Marco is een meester in het wijn maken. Het verrijken van de grond op organische manier behoort tot zijn specialiteit. De braam van het etiket is herkenbaar, maar deze druivencombinatie presenteert een volle fruitmand als een hoorn des overvloeds.