Proefpakket B juni / juli '23 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket B juni / juli '23

pakket_b-1.jpg

inhoud:  2 flessen witte wijn, 2 flessen rosé en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

69,30
56,40

Producten in proefpakket

VIOGNIER Domaine Les Hautes-Briguieres
11,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2021

Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.

PRESTIGE Domaine Les Hautes-Briguieres
11,75
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2019

Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid.

ROSE D'UNE NUIT Domaine Les Hautes-Briguieres
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rosé
AOP Ventoux (Rhône) 2022

Domaine Les Hautes-Briguières is gelegen in een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux. Deze rosé is opvallend en een aangename aanvulling op de natuurzuivere rode wijnen en de ongekende Viognier van dit familiebedrijf. Dit moois ontstaat door de Syrah te laten bloeden (Saignée) terwijl de overige druivensoorten (Cinsault, Mourvèdre en Clairette) een directe persing hebben ondergaan met een vergisting op lage temperaturen van 8 a 10 C. Intense en subtiele is het bouquet en de smaak, waar verder veel rood- , witfruit en bloemige tonen in zitten.