Proefpakket B februari/ maart '22 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket B februari/ maart '22

pakket_b.jpg

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Wanneer men, zoals ik, op reis is, ziet men op de meest onverwachte plekken wijnbouw. Wijnliefhebbers weten misschien wel waar Moldavië ligt, maar weten veelal niet dat het een belangrijke wijnproducent is.  Het land was in het recente verleden afhankelijk van de export naar de voormalige Sovjet buren, maar dat is veranderd. De voorkeur gaat nu uit naar de Europese markt. Wijnstokken van rassen, die je nauwelijks nog tegenkomt, die unieke eigenschappen hebben worden hier gekoesterd. Al lang geloofde een kleine groep van wijndeskundigen wereldwijd in het natuurlijk potentieel van dit kleine onbekende wijnland. Zij hebben nu al gelijk gekregen.

58,80
45,30

Producten in proefpakket

ODE AAN... Feteasca Regala-Riesling DROPIA
7,50
5,75
48+ 5,58
144+ 5,13
Witte wijn
Terase Danubiene 2020

Ode.. aan de wijndruif van weleer !! De regale -letterlijke vertaling ‘,Prinsessedruif- ia een ras uit de jaren 30 van de vorige eeuw en wordt gecombineerd met Riesling. Subtiele zuurgraad, iets van kweekpeer waarbij de aromatische toonhoogte afkomstig is van de Feteasca Regale. Tropisch fruit, ananas papaya en frisse citrus. Echt een Prinsesje onder de druiven met geheel eigen karakter met een knipoog naar de smaakpapillen van de gevorderde en aankomende wijnliefhebbers.

7 COLINE Feteasca Regala & Traminer VINARIA DIN VALE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Bugeac Steppe 2020

Handmatig geoogst en getransformeerd tot een smaak explosie. Alle smaakelementen zitten op hun plek! De eigenschappen van de Feteasca Regala, groene appel en tropisch fruit, zijn goed te proeven. Heerlijk in combinatie met de subtiele kruidige impressies van de Traminer. Off-dry stijl worden zij gevinifieerd en samengesmolten tot 'n harmonisch geheel. Voortreffelijk, ook vanwege dat onbekende smaaktrekje. Coline wit wordt ook wel het Prinsesje genoemd onder de witte wijnen. Top!

Grand international Mondus Vini Wine Award 'Gold'

DOMENILLE DAVIDESCU Viorica en Pinot Grigio
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Zuid-Moldavie 2020

Fris, aromatisch, met het bouquet van perziken, rozen, gember en lente bloesem. Waarbij opgemerkt mag worden dat de inheemse druivensoort 'Viorico' er een extra schepje bovenop doet. De veroorzaker van een smaak variëteit die ongekend is. Opwindend, lekker, zeker door z'n onberispelijke eigenzinnigheid in smaak en karakter!

Grand international Mondus Vini Wine Award Gold'