Proefpakket A augustus/september '20 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Proefpakket A augustus/september '20

€77,70
€55,30
pakket_a.jpg

inhoud: 4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Producten in proefpakket

FARA Montepulciano d'Abruzzo Agricola Fabulas
€12,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rode wijn
DOC Abruzzo 2018

Een donderslag bij heldere hemel!!! Normaliter is Montepulciano uit de Abruzzen modern en nogal slapjes, maar Fara van Fabulas is dik, geconcentreerd en beschikt over veel rijkdom. De eerste indruk, hier wordt met zorg en aandacht wijn gemaakt en ook nog op een ambachtelijke manier. De diepe donkere kleur wordt opgevolgd door een onweerstaanbaar bouquet van donker fruit als bramen en vleeskersen. De smaak is vlezig met mooie romige tonen. Een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitermate geschikt voor bij (Italiaanse) maaltijden.

FECERUNT Pecorino Agricola Fabulas
€12,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2018

Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint al bij de basis. De druif is nl al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselde. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergiste druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van versie salie en munt.

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
€12,95
€9,75
48+ €9,46
144+ €8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2018

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd die met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd). De handmatige oogst zorgt ervoor dat de gezondste en beste druiven worden geselecteerd en de spontane vergisting wordt begeleid door de wilde gistcellen van de druif zelf.