Proefpakket A augustus / september '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket A augustus / september '21

pakket_a.jpg

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Een kleine en enthousiaste groep Italiaanse wijnboeren heeft zich verenigd om met meer respect voor het milieu -en met minder minder  CO2 uitstoot-  te werken. Zij zijn eensgezind in hun visie dat  de aarde in gevaar is en dat wij terug moeten naar natuurlijkere methoden. Zij koesteren de ondergrond waarin de wortels van de wijnstokken zich een weg banen naar de rijke natuurlijke voedingsstoffen. Zo ook bij de onlangs door ons ontdekte TOP- producent FABULUS,  uit het nauwelijks bekende gebiedje TERRE DE CHIETI. Zelfs dierlijke substanties voor het klaren van de wijn worden vermeden. Absoluut een primeur voor vegetariërs en dan heb ik het nog niet gehad over de prachtige resultaten van  de biodynamische wijnbouw

69,18
52,40

Producten in proefpakket

ISABELLA PINELA Vipava
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Vipavka Dolina 2019

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind, speels en uitnodigend.

FECERUNT Pecorino Agricola Fabulas
11,89
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2019

Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint bij de basis. De druif is namelijk al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselden. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergistte druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van versie salie en munt.

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2019

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd).