NEBBIOLO D'ALBA BOSCH DIE SIGNORI | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

NEBBIOLO D'ALBA BOSCH DIE SIGNORI

€12,50
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rode wijn
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2028
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
voldoende beschikbaar
0
Nog geen stemmen
000373_nebbiolo_dalba_bosch_die_signori.png

De geboorteplaats van deze uitstekende Nebbiolo zijn de steile rots hellingen van Langhe. Na de vergisting wordt de wijn overgestoken op eiken vaten. Deze vaten, van wisselende grootte, kunnen enorme proporties aannemen. De beste zijn voorbestemd voor de Nebbiolo D 'alba en zijn gemaakt van Allier eiken. Tijdens het rijpen ontdoet de wijn zich van een dikke laag bezinksel en verliest hij zijn hardheid, hetgeen niet wegneemt dat vooral de beste wijnen gebaat zijn bij een ontwikkeling op fles om soepel te worden. Karakteristieke fraaie neus van cacao, tabak, kers en een likje aardbei. In de mond iets fruitiger en soepeler dan Barolo en de Barbaresco

meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/nieuws/piemonte-van-luca-bosio-afgestudeerd-de-oeno...

Grape variety: nebbiolo
Alcool: 14,00% vol.
Total acidity: 5,50 g/l
Volatile acidity: 0,45 g/l

Vineyard:

Cultivation area: Neive and Barbaresco Villages
Vineyard altitude: 200/300 above sea level
Training system: guyot
Plants/hectar: 5000
Yield/hectar: 8 tons/ ha
Soil: clayey-calcareous soil

Vinification:

Skin contact period: 8 days
Vinification vats: stainless-steel
Ageing: 1 year in oak barrel and 1 year barriques Followed by a short period in bottle
Colour: garnet red
Tasting impression: dry, with silky tannins
Tasting temperature: 18 degrees
Meal coupling: meat like brasato, cheese.

The grapes come from several vineyards in the Langhe managed by our family. The fermentation is carried out in stainless steel tanks and lasts in average 7-8 days at controlled temperature (28 C). The aging in Allier oak barrels for 24 months and then in bottle for at least 2-3 months. The generous and velvety body expresses the Nebbiolo grape variety show the great heritage of the variety. With the aging of 24 months assumes garnet accented with orange hues, and the most intense aromas of dried flowers such as pink and purple especially. The taste is warm, soft, full, velvety and harmonious

Bosio Vini, S Stefano Belbo

In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis  Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.

Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.

Voor meer informatie: www.bosiovini.it 
 

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...