Bestellijst laden
Fuit Sangiovese-primitivo Agricola Fabulas
Theoretisch gezien kan de combinatie sangiovese en primitivo een match made in haeven opleveren! De moeilijke en soms koppige sangiovese ( met realtief een hoge zuurgraad en markante tannines) is qua karakter natuurlijk heel anders dan de kleurrijke en weelderige primitivo. Maar ook nu blijkt dat deze tegenstrijdige karakteristieken elkaar perfect weten aan te vullen. Een verrassing uit onverwachte hoek dus, die mooi gebalanceerd is met kersen (agrodolce =zoetzuur), tijm, viooltjes en lichte tonen van bramen- en aardbeienjam. De ronde en romige afdronk is verrassend. We vroegen ons af waarom deze combinatie niet eerder en vaker op onze proeftafel is verschenen? Aanbevelingswaardig!
Ook deze rode wijn van Fabulas is biologisch, biodynamische en veganistisch
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8
Meer achtergrondinformatie via, https://www.storms.nl/nieuws/broertje-dood-aan-vernietiging-van-de-aarde
De wijngaarden van wijnmakerij FABULAS bevinden zich in de gemeente Pretoro (602 m boven zeeniveau) in het Majella National Park, waar u echt de invloed kunt voelen van het bergmassief dat zijn naam aan het park geeft, ook al is het maar 35 km verderop vinden we de Adriatische Zee.
Het klimaat wordt daarom gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht en dit draagt bij aan het verhogen van de algemene kwaliteit van de druiven: toename van het suikergehalte, vermindering van de zuurafbraak, betere fenolische samenstelling van de druiven en toename van hun aromatische eigenschappen.
We hebben onlangs de BIODIVERSITY FRIEND-certificering ontvangen die de impact van landbouwpraktijken op het grondgebied evalueert: we beheren onze wijngaarden volgens de agronomische normen van DEMETER, die tot doel hebben de voortdurende verbetering van de kwaliteit van de druiven te combineren met de bescherming van het milieu, de vruchtbaarheid van het land en de gezondheid van de werknemers.
Gisten komen in de natuur bijna overal voor, zelfs op bloemen en fruit in het algemeen. Degenen die de most fermenteren, bereiken de druivenschil via natuurlijke vectoren zoals insecten, wind en regen. We produceren wijnen door te werken aan de selectie van inheemse gisten rechtstreeks uit het ecosysteem van de wijngaard, geïntegreerd met de biodiversiteit van ons grondgebied. We introduceren gisten geselecteerd uit het stuifmeel van de plaatselijke flora in onze kelder, vooral uit kamille en sulla, om ervoor te zorgen dat ze de spontane fermentaties beïnvloeden.
Gist speelt een belangrijke rol omdat het zich niet beperkt tot de productie van ethylalcohol en CO2, maar de wijn verrijkt met secundaire producten, een uitdrukking van het gebied zelf.