sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

FOUR FRIENDS RED CUVEE single vineyard

€12,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
Soort:
Land:
(,,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
1,000
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
Natuurkurk
0
Nog geen stemmen
000935_four_friends_red_cuvee_single_vineyard.png

Een opkomende ster waarbij 4 vrienden het avontuur zijn aangegaan om wijnen op internationaal topniveau te produceren. Ge?nspireerd op een klassieke Bordeaux ( compositie van cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot en merlot) maar met een eigentijdse visie (zie bijvoorbeeld de schitterende, maar afwijkende uitmonstering). Een bewaarwijn, maar anderzijds ook een wijn die nu al gedronken kan worden met vrienden! De inhoud van 1000ml zorgt ervoor dat u onbevangen kunt genieten voor een zeer scherpe prijs. VALUE FOR MONEY!!!

Geconcentreerd en dieppaars van kleur. Uitnodigend bouquet met donkere chocolade, koffie en bosbessen. Zeer smaakvol met ronde, romige tannine waarna in de lange afdronk kers, chocolade, kruiden en specerijen worden gepresenteerd

Onno Kleyn 9
zie voor publicatie https://www.storms.nl/nieuws/four-friends-publicatie-volkskrant-onno-kleyn
Meer achtergrond informatie: http://www.storms.nl/nieuws/baby-magnum-sublieme-kwaliteit-%E2%80%A6%E2%...

TECHNICAL SHEET
grapes % : Merlot 49%, Cabernet Sauvignon 24 %, Cabernet Franc 19 %, Petit Verdot 8 %
alcohol: 13,9
residual sugar (g/l): 3,9
total acidity (g/l) : 5,27
volatile acidity /g/l/:0,81
total SO2 /mg/l/:90
ph: 3,67
ageing in oak barrels:9 months
fermentation:Staimless steel tank

Region:
The Four Friends winery has over 40 hectares of vineyards in the Thracian Valley, the best wine growing region of Bulgaria. Our estate is nestled in the folds of the landscape near the village of Gorno Botevo, east of the district centre of Stara Zagora. We believe that growing our own grapes is the key to making great wine. Our experience in viticulture shows that it takes a lot of care and attention to create a good, healthy vineyard that will reward you with a rich harvest.

Climat and soils:
The natural conditions (cinnamon forest soils and facing south) are especially favourable for growing the grape varieties we have selected: mild, moderate continental climate with many sunny days throughout the year (over 3,000 hours of sunshine during more than 120 days a year ). The sun helps our grapes build up the sugar content that, in combination with their low acidity and natural dye create the perfect balance to create the unique taste of our wine.

Vinification:
The wines of Four Friends are produced by classical technology with predominantly manual labor. We harvest only manually in the early morning hours, in small crates and at the optimal ripeness of the grapes. Then we select only the best grapes manually on sorting tables. The purpose of this expensive and time-consuming procedure is to remove all of the damaged and rotten grapes which might influence unfavorably on the taste of wine. We follow the gravitational practices when loading the tanks. After that has a cold maceration about 5-6 days. The fermentation is about 7-8 days, after that has a post-fermentation maceration for 10-12 days. Then has malolactic fermentation for 3 weeks. The wine is fermented in aged in oak barrels.

Serving temperature: 17°C

Tasting notes:
Rich, opaque garnet colour. An attractive nose with hints of dark chocolate, coffee, blueberry and dried tomato. A smooth, melting body with fine grainy tannins and a long finish, dominated by sour cherry, chocolate and spices.

Food accordance:
This wine is delicious with a variety of food and very suitable for red meat dishes.

Het onderstaande recept en artikel werd gepubliceerd in het NRC handelsblad (februari 2017). Wijnjournalist Hamersma selecteerde hierbij de Four Friends uit Bulgarije

 

Geen bijlagen beschikbaar...