sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Hongaarse wijnen

Hongaarse wijn


Hongaarse wijn heeft een volstrekt eigen karakter omdat Hongarije een veelzijdig wijnland is met een rijke wijnhistorie. Wijnkopers Alex Storms Mertens heeft een uitgebreide selectie van Hongaarse wijnen. U vindt bij ons de wereldberoemde Tokay Aszu (uit 1983 en 1988!!), maar ook hebben wij rode en witte wijnen uit Hongarije. De Hongaarse wijn die we aanbieden komt tot stand van de internationaal bekende druivenrassen alswel de inheemse druivenrassen van Hongarije zoals de Czerszegi Fuszeres en de Irsai Oliver.

Kwaliteitsdruiven

Graag zou ik een van de inheemse druivenvariëteiten uit Hongarije aan U willen voorstellen

Irsai Oliver: een kruising tussen de twee oeroude rassen Pozsonya en Casabagyòngye die niet voor niets de parels van Csaba worden genoemd. De trossen zijn opvallend, ze zijn van gemiddelde grootte en dragen kleine druiven die een grootte smaakextractie met zich meedragen. Deze Hongaarse wijn heeft hierdoor een rijke exotische geur met opwindende geparfumeerde aroma's van onder andere rozen en lavendel. De elegante en frisse smaak zorgt voor een verrassende afdronk!

Een wonderbaarlijke Hongaarse wijn waarvan U volop kunt genieten. DOEN!!!

Mocht U geprikkeld zijn door bovenstaande beschrijving dan nodig ik U van harte uit om het complete assortiment Hongaarse wijn hieronder te bekijken. Hier treft U tevens mooie betaalbare alternatieven op de Franse druivenvariëteiten aan!! Wilt U een proefpakket samenstellen dan adviseren we U om telefonisch contact met ons op te nemen of een bezoek aan Heythuysen of Nederweert te brengen zodat we met Uw persoonlijke wensen rekening kunnen houden!