Mittelrhein | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Mittelrhein

Mittelrhein, de romantische Rijn 

De Mittelrhein is het spectaculaire rechte stuk van de Rijn tussen Bonn en Bingen, bekend als de ‘keel van de Rijn’. De rivier heeft haar loop hier uitgegraven in de steile steenheuvels en een steile smalle vallei gevormd. Hier heerst een microklimaat waarin sinds 2000 jaren wijnstokken groeien. Oude kasteelruïnes kijken uit over, met wijngaard beplante steile hellingen en middeleeuwse schilderachtige dorpjes. De Mittelrhein kent vele legenden, zoals die van de Loreley en de Nibelungen, en was hiermee lang de inspiratie voor wijnbouwers en kunstenaars.

Duitse wijnen van de Mittelrhein

Knapperige en aromatische Rieslings zijn het handelsmerk van deze productieregio. De wijnen zijn in de regel wel wat lichter dan die uit de Rheingau en gaan meer in de richting van de Moezel, maar missen weer de rijkdom van deze wijnen.

De bekendheid van het gebied is klein en door de moeilijke omstandigheden neemt het wijnbouwareaal af. Voor degene die de wijnen uit deze regio wil ontdekken adviseer ik om er naar toe te gaan. Weinig van deze Duitse wijnen worden geëxporteerd omdat de goddelijke drank vooral geconsumeerd wordt de toeristen van dit romantische gebiedje…

Filter
Wijnen uit de MittelrheinMittelrhein Duitse wijn