MEDI VALLEY, een betovering | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

MEDI VALLEY, een betovering

A GOOD YEAR SYRAH
10,25
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
thracian Valley 2019

De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, maar Syrah verdient hier terecht een plaats op het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.

A GOOD YEAR PINK TRAMINER
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rosé
thracian Valley 2021

Deze blush rosé laat je blozen, zo mooi!!! Wat een verrassing en wat een klasse. Naast een enkele mooie (en kostbare) Provence rosé blijven de echte verrassingen van dit wijntype namelijk vaak achterwege. Totdat we van onze wijnproducent Medi Valley uit Bulgarije een bijzonder glas wijn kregen gepresenteerd!!! Typerende geur van bloemen (rozen), grapefruit en lychee kwamen ons tegemoet. Direct dachten we aan een (gewurz)traminer. De blozende kleur had ons echter misleid en we vroegen nieuwsgierig naar de variëteit. Wellicht hadden we weer een nieuwe lokale parel ontdekt.

A GOOD YEAR CHARDONNAY
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
thracian Valley 2021

Deze Chardonnay heeft nauwelijks toelichting nodig. Zeker niet als de wijn zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een lichte vanilletoon. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel! De prijs mag wel heel vriendelijk genoemd worden!!

De kelder van Medi Valley! Ik voel me in opperbeste stemming. Mijn smaakpapillen slaan bijna op hol bij het aanmeren in een welhaast vergeten stukje Europa. Daar waar klassewijnen te ontdekken zijn, daar voel ik mij thuis! Een beroemdheid, Graaf Stephan von Neipperg, de maker van Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, ging mij hierin voor. Ook hij was verrast door de enorme kwaliteitssprongen in dit betrekkelijk onbekende gebied. Opkomende sterren schitteren aan het firmament en bij het proeven val je van de ene verbazing in de andere. Inderdaad, Bulgarije is het aardse Wijnwalhalla met fraaie ontdekkingen op Grand Cru- niveau. Dat Bulgarije een groot(s) wijnland is, blijkt ook uit de uiterst succesvolle Chardonnay -à la Bourgogne introductie! Maar nu is het de beurt aan de rode kwaliteitswijn  - ook onder die vlag A GOOD YEAR !- is verheugende vooruitgang in smaak en karakter waar te nemen. Als geen ander transformeren ze de oorspronkelijke soorten Franse druiven in rode en witte wijnen op hoog niveau. Heel in het bijzonder mag hier ook genoemd worden de PINK TRAMINER met z’n ongekend droge en aromatische karakter.   Terzijde, drinkers die de Franse druivensoorten als Saaie Pieten bestempelen, mogen hier wel dubbel goed opletten. Naast de bekende internationale druivensoorten zijn de INCANTO en EXCENTRIC, in een  Grand Cru en Grand Cru Classé- selectie, ongekend spannend, uitdagend en divers ! (www.storms.nl/wijnhuis/medi-valley-winery) Maar het wordt nog avontuurlijker als het gaat om de instapwijnen van MEDI VALLEY WINERY, waardoor ik totaal overrompeld werd. Wat ’n Klasse…. !

Oorsprong van de winery en naam Medi...

MEDI VALLEY, een betovering Duizenden jaren geleden vestigde een stam genaamd Medi  zich aan oevers van de Struma rivier in een voor wijnbouw buitengewoon geschikte vallei. Het waren directe afstammelingen van de Thraciërs en de kennis van geavanceerde wijnbouw en oenologie was een rijke erfenis. Deze onvergetelijke stam werd daarom in 2007 geëerd met de oprichting van WINERY MEDI VALLEY. Loepzuivere rode en witte kwaliteitswijnen komen hier uit de voortreffelijk gesitueerde wijngaarden met goedgunstig (micro)klimaat. De bodemgesteldheid is eveneens een geschenk: de alluviale gronden bevatten klei, ijzer en kalksporen en door minuscule carbonaatresten is de drainage uitstekend. Ook de menselijke inspanningen laten niets aan het toeval over. De vinificatie wordt net zoals bij de grand cru’s afgestemd per druivensoort en per cuvée.  Hierdoor worden de specifieke eigenschappen van elk perceel Oeneloog Stoicho Stoev, lovende recenties van z'n Franse confréres..Top! en van elke druivensoort optimaal benut. De houtlagering (variërend van 6 tot 12 maanden) krijgt uiteraard veel aandacht. Uitsluitend de beste Franse barriques van 225 liter staan daarbij ter beschikking. Aan de pittoreske weg naar het Rilaklooster, in het dorp Smochevo, komen dus alle aspecten bij elkaar in deze complexe wijnen. Zelfs Graaf Stephan von Neipperg, de maker van ENIRA en Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, is gewaarschuwd voor de concurrentie: sterren rijzen in de  Medi Valley! Wijnen gemaakt en geselecteerd door en voor de echte kenners en verzamelaars van traditionele topwijnen!!

Overigens... afwijkend...

Optimale handmatige selectie Overigens, afwijkend en betoverend zijn eveneens de Cru-composities. De een naar voorbeeld van ’n Grand Cru –EXCENTRIC-  terwijl de ander - INCANTO -z’n confrère in de categorie Grand Cru Classé naar de kroon steekt. Uitzonderlijke klasse maar helaas ‘vanwege plaatsgebrek’ slechts te bestellen via de webshop www.storms. Maar niet getreurd, nu alvast licht ik ‘het tipje van de sluier’ rond GOOD YEAR op in nevenstaand  proefpakket A. Proef en U kunt het zelf ervaren. Uw   smaakpapillen zullen er geen spijt van krijgen en raken in opperste extase. Kortom, een ‘knap staaltje werk’ met een uitmuntende prijs/kwaliteitverhouding …