Leven door te beleven, Huxelrebe geeft glans aan het seizoen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Leven door te beleven, Huxelrebe geeft glans aan het seizoen

TETE DE CUVEE (ECO)  JOHANNINGER
9,10
7,79
48+ 7,56
144+ 6,95
Witte wijn
Rheinhessen 2020

Als u iets aparts wilt proeven of uw (wijn) vrienden wilt aanbevelen, dan ligt hier uw kans met deze door vriend en vijand meest bejubelde Duitse droge witte wijn. U mag er een héle mooie klassieker naast zetten, hij zal recht overeind blijven staan. Deze Tête de Cuvée van Johanninger is gemaakt van huxelrebe 80% en riesling 20% en fleurt de levensgenieter op met tonen van vlierbloesem en exotische fruittonen. Mineralig en elegant is afdronk en zeker het ontdekken waard !!!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

P BURGUNDERCUVEE (ECO) JOHANNINGER
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Nahe 2020

Men zou kunnen stellen dat de P voor Prima staat. Kortom, klasse die uit de familie van de Bourgondische soorten afkomstig is. De compositie uit de Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay mag er wezen. Top selectie uit de kleine, in de Nahe gelegen percelen Himmelgarten en Kessler. De combinatie van deze 2 top cru's zorgen voor een harmonische geheel die zijn gelijke niet kent. Zeer goed....

JOHANNINGER SAUVIGNON BLANC BIEBELSHEIMER(ECO)
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Rheinhessen 2020

Typerende sauvignon-kleur: goudgeel met groene weerschijn. Helder en fonkelend. In de neus zuiver, elegant, levendig en vol citrusfruit. De afdronk is fris en levendig. In de mond bezit hij veel citrusfruit. De afdronk heeft het voor sauvignon zo kenmerkende verkwikkend frisse zuur en lengte. Deze sauvignon blanc van Johanninger is een klasserijke, zuivere en elegante sauvignon van het ouderwetse krijtdroge type. Een klassieker die lang houdbaar is. Het vakmanschap van Johanninger staat hier weer borg voor een onberispelijke sauvignon met stijl

[node:title] Gevoel en passie, daar draait het volgens Markus allemaal om bij het maken van wijn. En er bestaat voor hem maar één wijn: biologisch, met respect voor Moeder Aarde wel te verstaan. Hij vindt dat zijn wijngaarden op de meest natuurlijke manier bewerkt moeten worden. Als natuurliefhebber vindt hij bovendien dat zijn wijnen gecertificeerd moeten zijn. Onafhankelijk beoordeeld... Ecovin ‘Wein aus Ökologischem Anbau’ is daarom een absolute must. Daarnaast is hij ook liefhebber van vergeten rassen. Vaak slechts in kleine hoeveelheden beschikbaar maar wel van sublieme kwaliteit. Dat is ook het geval bij Huxelrebe! Een kruising van Georg Scheu tussen de druivensoorten Elbling en Courtiller Musqué. In 1927 door hem gecreëerd en gecultiveerd. Herontdekt door Johanninger en tot leven geroepen met de welluidende naam “Tête de Cuvée”. Een wijn die alom het proeven waard is en perfect aansluit bij het voorjaar.

Huxelrebe in ere herstelt

Biologischer gaat bijna niet! Tegenwoordig loopt Markus voorop met het in ere herstellen van deze bijna verdwenen druivensoorten van Dr. Georg Scheu. Als geen ander timmerde hij aan de weg. De ontwikkeling van de variëteit Huxelrebe kon hem niet onberoerd laten vanwege de exotische stijl in smaak en karakter. Hoe die creatie van Dr. George Scheu (1879 -1949) hem aangreep mag wel blijken uit een minutieuze zorg voor dit ras in de wijngaarden van Johanninger. Buitengewoon leerzaam is daarom ook de rondgang langs de vele wijngaarden. Ze zijn allemaal ‘op maat’ beplant, d.w.z. met alleen druiven die daar het best gedijen. Alleen zo komt de rijke schakering van de Rheinhessen, Rheingau en Nahe werkelijk tot uitdrukking. Ongeacht ras of herkomst.

Eerst iets meer over de wijnmakers

Schoonzoon is de creatuur van biologische wijnen van top niveau. Oliver Herzer Markus, ‘de conservator van dit zeldzame ras’, is eigenaar van het familiebedrijf Johanninger. In de afgelopen 10 jaar heeft Johanninger een gestage ontwikkeling doorgemaakt, met steeds meer de nadruk op Terroirwijnen. Terroir, een ander woord is er niet voor, is een complex van factoren. Het omvat de bodem, maar ook de ligging en klimaatomstandigheden. Je ziet het aan het heuvelachtige landschap –uitlopers van het Mainzer Becken !- dat Johanninger hier exceptionele terroirs in zijn bezit heeft.

En daarom...

[node:title] is deze selectie een must voor elke(natuur) wijnliefhebber. Immers aan een uitputtende terroir roofbouw hebben de professionals een broertje dood op dit voortreffelijk geleide familie bedrijf. Ook van modieus gedoe moet men  niets hebben. Wat niet wegneemt dat men zonder schroom de futuristisch ogende technische installaties laat zien. Daar waar het louter blinkend staal is wat de klok slaat wordt het wijnbereidingsproces nauwkeurig uitgevoerd onder supervisie van Oliver, oenoloog, schoonzoon en de andere spil binnen het bedrijf. Het reilen en zeilen van het familiebedrijf gebeurt onder zijn persoonlijk toezicht. Kwaliteit en nogmaals kwaliteit is de enige doelstelling en kenmerk hierbij. De geassembleerde wijnen beschikten allen over een sterk individueel karakter waarin de hand van de meester ‘Oliver’ duidelijk te herkennen is. Een eko creatie waar de natuur het voor het zeggen heeft is vanzelfsprekend het ontdekken waard. Vandaar dat deze nieuwe trouvaille slechts in beperkte mate leverbaar is. Kortom, een must……en daarom een reden om de  proef op de tong te nemen van deze gecertificeerde eko-wijn op hoog niveau .  DOEN

Land: 
Wijndomein: 

Proefpakket

4 producten
Proefpakket B  april/mei  '22
71,60
57,38

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket C  april/mei  '22
61,30
47,88

inhoud:  2 flessen witte wijn en 4 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D  april/mei  '22
59,90
45,90

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket A  april/mei  '22
85,70
67,70

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort