Wat is kenmerkend voor Biologische wijn?
Een belangrijk onderdeel van een biologische wijn is uiteraard het verbouwen van de druiven op een biologische manier. Dat wil zeggen dat er geen kunstmatige en chemische meststoffen en pesticiden worden gebruikt tijdens de teelt van de druiven. Naast het EKO keurmerk (wat het bekenst is), onderscheiden we o.a. ook de volgende keurmerken:
ECO VIN
ORGANIC + BIODYNAMIC (DEMETER)
BIODYNAMIC (DEMETER)
Haute Valeur Environnementale (HEV)
TERRA VITIS
NATURA 2000
BWI/WWF Conservation Champion
Ook dit garandeert dat je te maken hebt met natuurzuiver en biologische wijnen!
Verschil tussen EKO en Biologisch
De termen ecologisch (ekologisch) en biologisch zijn nauw verwant aan elkaar. Het keurmerk EKO staat namelijk voor biologische producten. Je kunt ervan uit gaan dat alle EKO producten biologisch zijn.
Proef je het verschil tussen EKO wijn en andere wijn?
In principe komt het niet direct terug in de geur of de smaak van de wijn. Ook niet biologische wijnen kunnen een behoorlijke basis hebben. Wijn blijft echter wel een natuurprodcut dat zijn diversiteit (onder andere) heeft te danken aan de grondgesteldheden en het klimaat. Op de lange termijn zijn kunstmatige en chemische meststoffen en pesticiden dus wel degelijk nadelig voor het eindresultaat.
Met onze EKO wijnen kun je dus verantwoord genieten van een pure smaak! De basis ligt namelijk bij de grond waardoor de druivenrank door de biologische wijnbouw gegarandeert de meest zuivere en pure eigenschappen aan de druif kan doorgeven.